Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z grilla Ilony

 

Składniki:

  • pierś z kurczaka 2 sztuki
  • olej 30 ml
  • sos sojowy 1/4 szklanki
  • imbir świeży 2 dag
  • pieprz
  • czosnek 1-2 ząbki
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Na początek należy bardzo drobno posiekać imbir wraz z czosnkiem. W
miseczce należy wymieszać ze sobą olej, sos sojowy i wszystkie przyprawy
wraz z czosnkiem i imbirem. Następnie natrzeć mieszanką pierś kurczaka(
można ją podzielić, ale nie koniecznie) i odstawić w chłodne miejsce na
1-2 godziny. Pierś należy piec na grillu z każdej strony do upieczenia
mięsa( około 20 minut).

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *