Składniki:
- schab wieprzowy 75 dag
- śliwki suszone odpestkowane 15 sztuk
- czerwone wino wytrawne 1 szklanka
- papryka czerwona 1 sztuka
- cebula 3 sztuki
- świeży rozmaryn 1/2 łyżeczki
- olej 1/2 szklanki
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Śliwki należy moczyć przez kilka godzin w czerwony winie, można nawet
przygotować je poprzedniego dnia. Schab należy pokroić w kawałki,
cebulki na ćwiartki. Paprykę należy umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Na
patyczki od szaszłyków należy nadziewać mięso, śliwki, paprykę i
cebulkę, posypać wszystko ziołami i przyprawami, polać olejem. Szaszłyki
należy piec na grillu przez około 15- 25 minut w zależności od tego,
kiedy mięso się upiecze.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos