Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina w czerwonym winie

Składniki:

  • wołowina 5 steków
  • olej 3/4 szklanki
  • sól
  • pieprz

    Bejca:

  • czerwone wino 70 ml
  • olej 1 szklanka
  • liść laurowy 3 sztuki
  • pieprz ziarnisty 5 sztuk
  • tymianek 1 łyżeczka

    Sposób przyrządzenia:
    Do miseczki należy wlać wino i olej, dodać liście laurowe, pieprz
    ziarnisty i tymianek, wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Steki wołowe należy namoczyć w tak przygotowanej marynacie i odstawić do
    lodówki, żeby nabrały smaku. Po tym czasie mięso należy oprószyć
    pieprzem i solą, polać olejem i piec na rozgrzanym grillu do momentu
    upieczenia mięsa.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *