Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa z grzybami

Składniki:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 1,5 l wody
  • 3 kiszone ogórki
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • 1 pietruszka
  • 2-3 łyżki masła
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić.
    Gdy namokną ugotować po czym je odcedzić i pokroić.
    W między czasie cebulę pokroić w krążki a pietruszkę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Następnie posiekane ogórki ugotować w małej ilości wody.
    Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować na pół miękko w wywarze z  grzybów po czym wrzucić do nich grzyby, oraz pozostałe składniki.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku i zagotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *