Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Królik duszony w mleku

Składnik:

 

  • 1 królik
  • 100 g słoniny
  • 2 cebule
  • 1 l mleka
  • łyżeczka majeranku
  • łyżeczka bazylii
  • sól
  • pieprz
  • masło

 

 

Sposób wykonania:

  1. Królika podzielić na mniejsze porcje, które podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem i posypać majerankiem i bazylią.
    Następnie słoninę pokroić w cienkie paski i ułożyć je na dnie żeliwnego garnka.
    Na słoninie rozłożyć plasterki cebuli a na niej kawałki królika.
    Zalać całość mlekiem aby królik był nim przykryty.
    Trzymać na małym ogniu około 2 godzin.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *