Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sajgonki

 

Składniki:

  • 1/2 kg. mięsa mielonego
  • cebula
  • 10 dag. makaronu ryżowego nitki
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • mały słoik czerwonej papryki
  • 2 opakowania papieru ryżowego
  • sol
  • pieprz
  • olej

 

 

Przygotowanie:
Pokrojoną cebulę usmażyć na oleju. Dodać mięso i doprawić. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Ostudzić i pokroić w 5 cm. paski. Marchewkę i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w paseczki. Warzywa, mięso i makaron wymieszać i doprawić. Papier ryżowy zanurzyć w letniej wodzie, aż zmięknie. Po ostudzeniu nałożyć na niego farsz i zwinąć jak krokiety. Sajgonki smażyć z obu ostro na złoty kolor.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *