Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miseczki z kiełbasy z jajem

Składniki:

  • 8 plastrów szerokiej kiełbasy
  • 8 jaj
  • 2 łyżki oleju
  • 8 liści sałaty
  • szczypiorek
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Plastry szynki podsmażyć na rozgrzanym oleju tak aby brzegi kiełbasy zaczęły się podwijać tworząc miseczki.
    Następnie do każdej miseczki wbić po 1 jajku.
    Oprószyć całość solą oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Ułożyć miseczki w żaroodpornym naczyniu i wstawić do rozgrzanego piekarnika do ścięcia jaj.
    Przed podaniem udekorować liśćmi sałaty.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *