Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź po królewsku z jajkiem

Składniki:

  • 50 dag śledzi
  • sok z cytryny
  • 6 jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • czerwona marynowana papryka
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:
    Śledzie zalać zimną wodą i odstawić na 3 godziny.
    Po tym czasie śledzie odcedzić i przekroić wzdłuż na pół po czym skropić je sokiem z cytryny oraz olejem i odstawić na 30 minut.
    W między czasie jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki, które owinąć filetami, spiąć wykałaczką.
    Ułożyć śledzie na półmisku posmarowanym majonezem, udekorować papryką i natką pietruszki.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Kasię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *