Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schabowa rolada

Składniki:

  • 1 kg. schabu
  • 30dag. mięsa mielonego wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • suszone zioła
  • tłuszcz do posmarowania blachy
  • liście sałaty
  • owoce i warzywne marynaty

    Przygotowanie;
    Schab rozciąć ostrym nożem formując prostokątny płat, natrzeć solą ,pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Mielone mięso przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami.  Płat mięsa rozłożyć i posmarować warstwą nadzienia i zwinąć w roladę. Blachę natłuścić, ułożyć roladę , wstawić do rozgrzanego piekarnika  do temp. 180 stopni i piec ok. godziny , polewając wytwarzającym się sosem. Upieczona roladę pokroić na plastry , ułożyć na liściach sałaty i podawać z owocowymi i warzywnymi marynatami.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *