Składniki:
- 12 dag dzikiego ryżu
- 4 czerwone papryki
- 40 dag brokułów
- 8 cebulek
- 2 łyżeczki oleju
- 200 ml warzywnego bulionu
- 8 łyżek kukurydzy
- 4 łyżki twarożku
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cebulę pokroić w krążki, brokuły podzielić na różyczki a paprykę pokroić w paseczki.
Wszystkie warzywa wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć ok. 5-7 minut.
W między czasie ugotować ryż.
Następnie podsmażone warzywa podlać bulionem i dusić jeszcze pod przykryciem ok. 5-7 minut.
Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym ryżem oraz kukurydza.
Przed podaniem posypać pokruszonym twarożkiem oraz posiekaną natką pietruszki.