Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa na patelni z ryżem

Składniki:

  • 12 dag dzikiego ryżu
  • 4 czerwone papryki
  • 40 dag brokułów
  • 8 cebulek
  • 2 łyżeczki oleju
  • 200 ml warzywnego bulionu
  • 8 łyżek kukurydzy
  • 4 łyżki twarożku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w krążki, brokuły podzielić na różyczki a paprykę pokroić w paseczki.
    Wszystkie warzywa wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć ok. 5-7 minut.
    W między czasie ugotować ryż.
    Następnie podsmażone warzywa podlać bulionem i dusić jeszcze pod przykryciem ok. 5-7 minut.
    Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać z ugotowanym ryżem oraz kukurydza.
    Przed podaniem posypać pokruszonym twarożkiem oraz posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *