Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 400 g cielęciny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 30 g mąki
  • 150 g groszku konserwowego
  • 50 g konserwowych cebulek szalotek
  • 40 g tłuszczu
  • wywar z kości
  • sól
  • pierz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić w kostkę po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas oprószyć go solą i podlać wywarem, dusić do miękkości.
Następnie mięso wyjąć a sos doprawić, oprószyć mąką, zarumienić i rozprowadzić zimnym wywarem wówczas dodać mięso, groszek, posiekane szalotki.
Całość podgrzać i przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *