Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka z dżemem morelowym

 

Składniki:

 

  • 2 kg żeberek

Marynata

  • 1 główka czosnku
  • ½ szklanki dżemu morelowego
  • 1 ½ szklanki pikantnego keczupu
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki oleju

Sposób wykonania:
Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje z jedną kostką.
Cebulę obrać i zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki marynaty, wymieszać dokładnie i połączyć z żeberkami. Odstawić w chłodne miejsce na 10 godzin, raz po raz obracając. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni C około 20-30 minut.

1 comment for “Żeberka z dżemem morelowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *