Składniki:
- 2 kg żeberek
Marynata
- 1 główka czosnku
- ½ szklanki dżemu morelowego
- 1 ½ szklanki pikantnego keczupu
- 4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
- 2 łyżeczki soli
- 2 szklanki oleju
Składniki: 50 dkg kabanosów pokrojonych 2,5 cm kawałki ¾ szklanki brązowego cukru 1 szklanka soku jabłkowego 2 łyżki musztardy 2 drobno posiekane ząbki czosnku szczypta chili Sposób przyrządzenia: W dużej patelni lekko skarmelizować cukier, dodać sok jabłkowy, musztardę, czosnek i chili. Powoli gotować aż cukier się rozpuści, dodać kabanosy i podgrzewać aż odparuje ¾ sosu. …
Składniki: 50 dkg małych cebulek 4 łyżki oleju 1 łyżka cukru ½ szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulki obrać, zalać wrzątkiem, blanszować 1 minutę, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać cukier, smażyć mieszając aż cebulki staną się szkliste. Tak przygotowane cebulki przyprawić solą i pieprzem, podlać bulionem, dusić aż płyn odparuje. Podawać jako…