Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z sałatką winogronowo anasową

Składniki:


  • 50 dkg filetów z solonych śledzi
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 20 dkg konserwowanych plastrów ananasa
  • 20 dkg owoców winogrona bez pestek
  • 6 łyżek gęstego jogurtu
  • grubo mielony pieprz


Sposób przyrządzenia:
Owoce winogrona przekroić na połowę, plastry ananasa pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z sokiem cytrynowym. Śledzie opłukać, zalać zimną wodą, moczyć do momentu uzyskania wymaganego smaku. Tak przygotowane śledzie pokroić, wymieszać z owocami, przełożyć na półmisek. Obok nałożyć sos jogurtowy. Wszystko oprószyć pieprzem. Polecam pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *