Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w marynacie z wina

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • 1 szkl rodzynek
  • 1 szkl białego wytrawnego wina
  • 2 goździki
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 6 ziaren pieprzu

    Sposób wykonania:

    Goździki, liść laurowy, pieprz i ziele zalać 2/3 szkl wody i dorpowadzić do wrzenia.
    Wówczas wywar przecedzić a gdy ostygnie wymeszać go z winem.
    Dodać jeszcze rodzynki.
    Następie śledzie pokroić na mniejsze kawałki a cebulę pokroić w krązki, które sparzyć wrzątkiem.
    Ułozyć śledzie w słoju przekładajać je krązkami cebuli.
    Całość zalać winną marynatą z rodzynkami.
    Wstawić do ldoówki na kilka dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *