Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Ruloniki z pangi

Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 średnie czerwone cebulki 2 łyżki masła ½ kg pomidorów 2 strąki czerwonej papryki pęczek koperku pęczek Bazyli 8 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić…

Panga z curry

Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 małe czerwone cebulki 2 łyżki masła 2 banany puszka ananasów 2 kwaśne jabłka 2 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżki śmietany 30 % kilka kropli tabasco sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i skropić sokiem z cytryny. Cebulę…

Panga duszona z jabłkami

Składniki: 1 kg pangi 5 dkg słoniny 1 cytryna 2 średnia cebule 3 jabłka ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje, przyprawić, skropić cytryną i pozostawić na 5 minut. Słoninę i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Następnie dodać poobierane , wydrążone z gniazd nasiennych jabłka,…

Panga w pomidorach

Składniki: 1 kg pangi 2 cebule 2 puszki pomidorów 6 jajek sól, pieprz, olej zioła, tymianek i estragon Sposób przyrządzenia: Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek…