Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Grzyby

Wigilijna rolada grzybowa

Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 cebula 1 wafel kwadratowy łyżka oleju jajko bułka tarta 6 ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać woda i lekko obgotować po czym je odcedzić i posiekać, cebulę również posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W miedzy czasie ugotować ziemniaki po czym…

Pieczarki z parówkami i serem

Składniki: 1 kg parówek 25 dag pieczarek 25 dag żółtego sera 2 pomidory 4 cebule 2 papryki mielona ostra papryka olej sól pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone w plasterki pieczarki i parówki oraz pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około…

Nadziewane pieczarki z szynką i papryką

Składniki: 15 dag żółtego sera 15 dag szynki 3 pieczarki cebula ½  czerwonej papryki 2 łyżki oleju bazylia natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki iw wydrążyć trochę miąższu z kapeluszy. Odcięte nóżki, paprykę, cebulę oraz szynkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek. Następnie posiekaną natkę…

Pasztet z pieczarek

Składniki: 1 kg pieczarek 4 cebule 3 czerstwe kajzerki 1 szkl. mleka 4 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej olej sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki zetrzeć na tarce po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między czasie posiekana cebulę również podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać ją do pieczarek razem z…