Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wigilię

Risotto z mięsem*

Składniki: Wieprzowina bez kości 400 g Ryż 400 g Bułka tarta 12 g Sól (do smaku) Cebula 125 g Tłuszcz 75 g Pieprz (do smaku) Przecier pomidorowy 60 g Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na półsypko. Mięso pokrajać w kostkę i udusić z cebulą. Ryż wymieszać z mięsem i przyprawami, po czym przełożyć do wysmarowanej tłuszczem…

Przystawka piwosza

Składniki: Ćwiartki ziemniaków Aviko – 80 g Cebula czerwona – krążki – 30 g Cukinia – krążki – 40 g Boczek wędzony – 40 g Ketchup – 50 g Ser żółty – tarty – 20 g Masło – 30 g Delikat do drobiu Knorr, sól, pieprz, papryka, majeranek – 10 g Sposób przyrządzenia: Pokrojone w…

Drobiowe świderki*

Składniki: 2 duże filety z kurczaka 1 l oleju mąka krupczatka do panierowania liście sałaty pikantny sos majonezowy lub tatarski Zaprawa: 2 łyżki płynnego miodu 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka imbiru 1/2 szkl sosu sojowego 1/2 szkl wytrawnego wina czerwonego Sposób przyrządzenia: Miód rozcieramy z czosnkiem,wsypujemy imbir,gdy składniki się połączą,dodajemy sos sojowy i wino,dokładnie mieszamy.Mięso…

Pastasciutta*

Składniki: 1/2 kg wołowiny 3/4 kg różnych jarzyn(w tym1/4 kg cebuli,seler,por, marchewka,zielony groszek,sporo zielonej pietruszki) 30 dag pomidorów szkl oliwy 15 dag utartego żółtego sera sól,pieprz,1/2łyżeczki słodkiej papryki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę.Posypać przyprawami.Obsmażyć na rumiano,podlać trochę wody i dusić do miękkości. Jarzyny zetrzeć na tartce ,cebulę pokrajać w plasterki ,włożyć na rozgrzaną oliwę…