Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: puree

Puree z czerwonej papryki

Składniki: 4 papryki 1 łyżka przecieru pomidorowego skórka i sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania; Paprykę wstawić do piekarnika i piec do momentu, aż skórka stanie się czarna, wówczas szybko wyjąć paprykę z perkalika i włożyć do woreczka foliowego do ostygnięcia. Gdy  papryka ostygnie obrać ją ze skórki…

Puree ze słodkich ziemniaków z imbirem

Składniki: 4 słodkie ziemniaki ¼ szkl mleka 2 łyżki masła 1 łyżka brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego imbiru Sposób wykonania: Obrane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je osoloną woda i gotować około 20 minut. Po tym czasie odcedzić i powrotem wrzucić do garnka. Następnie mleko z dodatkiem masła podgrzać na małym ogniu…