Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z dorsza z ziemniakami

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 8 ziemniaków
  • 1 szkl śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki oraz filety pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość wymieszać i wlać śmietanę.
    Następnie wlać jeszcze tyle wody aby wszystkie składniki były przykryte płynem.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    Po tym czasie całość zmiksować na gładkie puree w trakcie dodając  olej.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *