Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Grzyby na ostro

Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku 3 cebule dymki 300 g małych pieczarek 2 duże pieczarki 125 g boczniaków 1 łyżeczka sosu chili 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu hoisin 1 łyżka octu winnego ½ łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka ciemnego brązowego cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania;…

Smażone zielone warzywa

Składniki: 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 łyżeczka soli 350 g kapusty pak choi 225 g szpinaku 25 g grochu cukrowego 1 seler 1 zielona papryka 50 ml wywaru z warzyw 1 łyżeczka oleju sezamowego Sposób wykonania: Przeciśnięty przez praskę czosnek wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć około…

Kapusta pekińska smażona

Składniki: 450 g kapusty pekińskiej 1 łyżka oleju z orzechów ziemnych 1 cm laski imbiru 2 ząbki czosnku 1 czerwona chili 1 łyżka chińskiego wina 4 ½ łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżka klarowanego masła 125 ml soku pomarańczowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżeczka ziarna sezamowego Sposób wykonania: Do woka z rozgrzanym olejem wrzucić…

Marynowane kiełki z fasoli

Składniki: 450 g kiełków z fasoli 2 czerwone chili 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 60 g ponikła 1 seler naciowy 3 łyżki octu z wina ryżowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku szczypta chińskiej przyprawy curry Sposób wykonania: Kiełki fasoli wymieszać z posiekanym chili, ponikało, papryką i selerem…