Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złote krewetki

Skład:

  • 250g obranych krewetek
  • 50g białego wytrawnego wina
  • 2 jajka
  • 75g mąki ziemniaczanej
  • 1/2l oleju roślinnego
  • 125 g liści sałaty
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:

Krewetki umyć i osuszyć, zamarynować w soli, pieprzu oraz w winie. Jajka roztrzepać, dodać do nich mąki ziemniaczanej, wymieszać dokładnie. Krewetki obtoczyć w powstałym cieście. 1/2l oleju rozgrzać w patelni, krewetki wrzucać i przewracając, smażyć ok.2 minut aż staną się chrupiące i złote. Podawać na listkach sałaty.

 

1 comment for “Złote krewetki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *