Zupa z warstw z dorszem
Zupa z warstw z dorszem 4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- 1 szkl. tłustej śmietany
- ½ szkl. bulionu rybnego
- 1 łyżeczka liści tymianku
- 2 ziemniaki
- 4 paski boczku
- kawałek fileta z dorsza
- sól
- pieprz
- 1 liść laurowy
-
Na dnie garnka ułożyć warstwę ziemniaków pokrojonych w plastry na nich rozsypać boczek drobno pokrojony a następnie położyć 1 kawałek dorsza.
Następnie powtarzać tą czynność do skończenia składników.
Zalać całość bulionem wymieszanym z tymiankiem i śmietaną.
Wrzucić jeszcze liść laurowy i trzymać na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 25 minut
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 21, kwiecień 2009 07:29
- Patrycja
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa