Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z płetwy rekina

Składniki:

    • 25 dkg płetwa rekina
    • 2 piersi kurczaka
    • 2 grzyby mun
    • 4 paluszki krabowe lub mięso z kraba w ilości 10 dkg
    • 1 szklanka wody
    • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
    • 2 białka jaj
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby namoczyć w wodzie na 1 godzinę, odcedzić. Wszystkie składniki zupy pokroić ostrym, długim nożem w cieniutkie paseczki, zalać około 2 litrami wody, doprowadzić do wrzenia i powolutku gotować aż zmiękną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Białka jaj u8bić na pianę, wymieszać ze szklanką wody i skrobią kukurydzianą, dodać do zupy i mieszając zagotować. Podawać natychmiast.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *