Zupa z muli

435
com_content.article
(Oddano 350 głosów z średnią 4.40 z 5)
Zupa z muli4.40 out of 5 based on 350 voters.


Skład:

  • 0,5kg muli
  • 1 szklanka rosołu drobiowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • sól, biały pieprz

Zupa Mule

Sposób wykonania:
cebule i czosnek obrać, drobno pokroić. W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i czosnek, a gdy się zeszklą wlewamy bulion, białe wino i mule. Gotujemy na wolnym ogniu. Po kilkunastu minutach gotowania i ewentualnym usunięciu nieświeżych muli czyli muszli które się nie otwarły, wlewamy śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi