Zupa z migdałowych płatków z cynamonową nutką Iwony
Zupa z migdałowych płatków z cynamonową nutką Iwony4.84 out of 5 based on 25 voters.
Składniki:
- 25 dkg migdałowych płatków
- 4 szklanki mleka
- 10 łyżek cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki maki ziemniaczanej
- 4 łyżki śmietany 22%
- kawałek kory cynamonu
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać mleko, dodać płatki migdałowe, zagotować stale mieszając, wyjąć cynamon. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na patelni w temperaturze 180 stopni C. Zupę podawać z grzankami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 24, styczeń 2012 12:56
- Iwona Podgórna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa