Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z marchewki z cebulą

 

Składniki:

 

    • marchew 30 dag
    • cebula 1 sztuka
    • masło 1 łyżka
    • rosół 1 litr
    • sól
    • pieprz
    • koperek

Sposób przyrządzenia:
Cebulę należy obrać i posiekać drobno, marchewkę należy uyć, oskrobać i
pokroić w plasterki. Na patelnię wrzucamy masło, roztapiamy je, dodajemy
cebulę i marchewkę i lekko zarumieniamy, jednak nie dłużej niż 5 minut.
W garnku zagotowujemy rosół, gdy warzywa na patelni zeszklą się lekko
wrzucamy je do rosołu i gotujemy do momentu, gdy marchewka będzie
miękka .Następnie całość zmiksować na gładki krem. Zupę w ten sposób przygotowaną doprawiamy do smaku, gorącą
wlewamy do talerzy i posypujemy posiekanym koperkiem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *