Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z makaronem sojowym z warzywami

Składniki:

  • ½ pęczka młodej cebuli
  • 250 g marchwi
  • 300 g fasolki szparagowej ze słoika
  • 400 g mieszanego mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 200 g makaronu sojowego
  • 2 łyżeczki proszku curry
  • 4 łyżki creme fraiche
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać, szparagi odsączyć a kapustę poszatkować po czym razem z mięsem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie wlać bulion i dodać makaron.
    Doprawić do smaku, udekorować creme fraiche i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *