Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z indyka z groszkiem i z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg mięsa z indyka
  • 200 g zielonego groszku
  • 50 g pieczarek
  • 1 pomidor
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 zielona papryka
  • ½ selera
  • ¼ włoskiej kapusty
  • 1 cebula
  • ¼ włoskiej kapusty
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • kilkanaście ziarnek pieprzu
  • kilkanaście ziarnek ziela angielskiego
  • 100 g drobnego makaronu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Mięso zalać je wodą i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, cebulę w całości oraz całe ząbki czosnku.
    Doprawić jeszcze do smaku solą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Następnie mięso oddzielić od Kosic i pokroić na mniejsze kawałki a wywar przecedzić do którego dodać pozostałe pokrojone jarzyny bez groszku i pieczarek.
    Gotować do prawie zupełnej miękkości jarzyn, wówczas dodać groszek, pokrojone pieczarki oraz mięso.
    Gotować ostanie 10 minut. Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *