Zupa z fasoli Sylwii
Zupa z fasoli Sylwii0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejna propozycja na znakomitą zupę. Będziesz zaskoczony jaka dobra. Zupa z fasoli Sylwii. Lista zakupów: fasola, marchewka, cebula i pomidorki w puszce.
Składniki:
- 500 g białej fasoli
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- mały pęczek natki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc.Następnego dnia wymienić wodę na świeżą i gotować ją około 1 godziny.W między czasie obraną cebule posiekać, marchewkę i seler również obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić je do rondelka z rozgrzanym olejem i przesmażyć po czym dodać do gotującej się fasoli.Trzymać razem na ogniu, aż wszystkie składniki staną się miękkie.Wówczas dodać jeszcze pokrojone pomidorki z puszki.Gotować jeszcze około 10 minut.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem o oregano.Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: poniedziałek, 08, sierpień 2016 04:00
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa