Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy4.63 out of 5 based on 210 voters.
Składniki:
- 25 dkg czerwonej soczewicy
- 1 marchewka
- ¼ selera
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 listki laurowe
- 2-3 pomidory
- 2-3 ziemniaki
- sól, pieprz i cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Soczewicę opłukać. Do garnka wlać 1/5 litra wody, wrzucić listki laurowe, pokrojone warzywa i podsmażony czosnek z cebulką. Dodać pokrojone pomidory i wszystko przyprawić do smaku. Gotować około 25-30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: sobota, 13, listopad 2010 22:11
- Agata Banasiewicz
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa