Zupa z czerwonej fasoli z makaronem
Zupa z czerwonej fasoli z makaronem 4.64 out of 5 based on 159 voters.
Składniki:
- ½ kg namoczonej czerwonej fasoli
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka oregano
- 2 liście laurowe
- 200 g sosu pomidorowego
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka sosu sojowego
- 10 łodyg pietruszki
- 6 szkl. bulionu warzywnego
- 2 szkl. ugotowanego makaronu
Sposób wykonania:
Posiekaną cebule oraz czosnek pokrojony w plasterki udusić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać sos pomidory, pokrojoną marchewkę i sojowy, sól, oregano oraz liście laurowe.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić fasolę oraz pietruszkę i zalać całość bulionem.
Ponownie zagotować po czym na malutkim ogniu gotować około 90 minut do miękkości fasoli.
Nadepnie 1/3 fasoli zmiksować i ponownie dodać ją do zupy razem z makaronem.
Ostatni raz zagotować i podawać.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: środa, 25, listopad 2009 08:28
- ALicja Bugaj
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa