Zupa z botwiny z buraczkami i marchewką
Zupa z botwiny z buraczkami i marchewką 4.50 out of 5 based on 10 voters.
Składniki:
- botwina z buraczkami
- 2 marchewki
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
- kostka rosołowa
- mała śmietana 12%
- 2 łyżki mąki
- łyżka octu
- cukier
- vegeta
-
Buraczki i pokrojoną marchewkę zalać je 2,5 l wody wymieszanej z kostka rosołowa i trzymać na ogniu do miękkości.
Wówczas dodać łodygi botwiny i gotować jeszcze kilka minut.
Doprawić do smaku octem.
Na koniec zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprowadzić do wrzenia i posypać posiekanym koperkiem,
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: poniedziałek, 20, grudzień 2010 10:21
- Sylwia Galewska
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa