Zupa z bakłażana z pieczarkami
Zupa z bakłażana z pieczarkami4.66 out of 5 based on 134 voters.
Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 2 czerwone papryki
- 1 bakłażan
- 10 ziemniaków średniej wielkości
- 2 cebule
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz do smaku
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- sól, pieprz
- czerwona mielona papryka do smaku
- 2 litry bulionu mięsnego
Sposób przyrządzenia:
Warzywa i mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. W bulionie mięsnym ugotować mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Do garnka wlać olej, dodać cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotowane mięso. Wymieszać i po 10 minutach zalać wywarem z mięsa. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać bakłażan, paprykę i pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką. Zaprawić mąką.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 04, maj 2011 09:49
- Dominika Kocur
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa