Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa warzywna w wołowiną

 

Składniki:

  • 60 dag mięsa wołowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 kg makaronu
  • 1 kg marchewki
  • czosnek
  • 1 cebula
  • olej
  • 1 pietruszka
  • 1 szkl. zielonego groszku
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać wodą i gotować.
    W między czasie cebule posiekać i razem z czosnkiem przesmażyć na patelni, dodać do koncentratu, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     Następnie przełoży cebulkę do mięsa i doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w paseczki oraz groszek.
    Pozostawić na ogniu do miękkość warzy, wówczas wrzucić ziemniaki pokrojone tak jak na frytki.
    Pod koniec gotowania dodać makaron i dogotować.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *