Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa serowa

 

Składniki:

  • 2 serki topione
  • 2 marchewki
  • por
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 kostki drobiowe
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • gruby makaron
  • kawałek żółtego sera

Sposób wykonania:

  1. Pora i marchewkę pokroić w krążki po czym zalać je 1,5 l wody, wrzucić jeszcze kostkę rosołową i gotować około 20 minut.
    W między czasie w szklance gorącej wody rozpuścić serki topione, wówczas dodać śmietanę oraz mąkę.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać do zupy.
    Chwilę jeszcze trzymać na ogniu.
    W trakcie ugotować makaron według opisu na opakowaniu .
    Na sam koniec ugotowany makaron przełożyć do zupy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypac strtym żółteym serem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *