Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rzodkiewkowa z ziemniakami

Składniki:

  • 3 l wody
  • 4 kostki bulionu
  • 3 pęczki rzodkiewek
  • ½ pęczka koperku
  • 3 ziemniaki
  • ¼ kostka masła
  • kubek kwaśnej śmietany
  • ½ ogórka
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucić do wrzącej wody razem z kostką rosołową i gotujemy do miękkości.
    W między czasie rzodkiewki pokroić w plasterki i dusić je na rozgrzanym maśle około 3 minut po czym przełożyć je do ziemniaków.
    Dodajemy jeszcze starte na tarce ogórki oraz posiekany koperek.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku i zabielić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *