Zupa pomidorowa z curry
Zupa pomidorowa z curry5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka gotowej przyprawy curry
- 2 puszki pomidorów
- 4 szkl bulionu z kury
- ¼ łyżeczki cynamonu
- sól
- 4 szkl ugotowanego makaronu jajecznego
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać posiekany czosnek oraz curry i smażyć jeszcze kilka minut.
Następnie dodać posiekane pomidory razem z zalewą.
Wlać jeszcze 2 szkl bulionu i doprawić do smaku cynamonem oraz solą.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia i gdy zupa ostygnie zmiksować na gładką pastę.
Wówczas wlać pozostały bulion i podgrzewać na małym ogniu.
Podawać razem z ugotowanym makaronem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: wtorek, 05, luty 2013 09:20
- Joanna Biela
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa