Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z curry

Składniki:

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka gotowej przyprawy curry
  • 2 puszki pomidorów
  • 4 szkl bulionu z kury
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • sól
  • 4 szkl ugotowanego makaronu jajecznego

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać posiekany czosnek oraz curry i smażyć jeszcze kilka minut.
Następnie dodać posiekane pomidory razem z zalewą.
Wlać jeszcze 2 szkl bulionu i doprawić do smaku cynamonem oraz solą.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia i gdy zupa ostygnie zmiksować na gładką pastę.
Wówczas wlać pozostały bulion i podgrzewać na małym ogniu.
Podawać razem z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *