Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa z brukselką

Składniki:

  • 2 surowe kotlety schabowe
  • 3 pieczarki
  • 3 brukselki
  • marchewka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • trochę mleka
  • mąka ziemniaczana
  • listek laurowy
  • ziele angielskie


Sposób przyrządzenia:

Przez pół godziny gotować kotlety z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, pokrojonej marchewki, selera i brukselki. Podsmażyć na oleju pieczarki z pokrojonym porem. Dodać do zupy i wymieszać. Gotować jeszcze 15 minut. Dodać koncentrat i odrobinę mleka połączonego z mąką ziemniaczaną. Posolić do smaku i dodać szczyptę cukru. Podawać ze słodką śmietanką rozprowadzoną na wierzchu zupy już na talerzach.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *