Zupa pomidorowa Poli
Zupa pomidorowa Poli0 out of 5 based on 0 voters.
Klasyczna zupa pomidorowa. Idealna na dzisiejszy obiad. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pomidorów, koncentratu pomidorowego, bulionu i jogurtu naturalnego.
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- ½ l bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- cukier

Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać je ze skórki.Następnie pokroić je w kostkę i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Trzymać na ogniu mieszając około 3-4 minut.Po tym czasie zalać całość bulionem,Dodać koncentrat pomidorowy i gotować około 1 minut.Po tym czasie zaprawić zupę jogurtem naturalnym.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: czwartek, 21, styczeń 2016 06:51
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa