Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowa Poli

Klasyczna zupa pomidorowa. Idealna na dzisiejszy obiad. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pomidorów, koncentratu pomidorowego, bulionu i jogurtu naturalnego. 
 

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • ½  l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • pęczek szczypiorku 
  • sól
  • pieprz
  • cukier 

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać je ze skórki.
    Następnie pokroić je w kostkę i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Trzymać na ogniu mieszając około 3-4 minut.
    Po tym czasie zalać całość bulionem,
    Dodać koncentrat pomidorowy i gotować około 1 minut.
    Po tym czasie zaprawić zupę jogurtem naturalnym.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *