Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z grilla Mateusza

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników potraw z grilla. Wypróbuj nasze przepisy. Pierś z kurczaka z grilla Mateusza. Lista zakupów: pierś z kurczaka, miód, musztarda, ketchup i czosnek. 
 

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka                              
  • 1 łyżki miodu
  • 1 ½  łyżki musztardy 
  • 1 ½  łyżki keczupu
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki rozmarynu 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję,.
    Następnie do miseczki przelać miód, musztardę i ketchup.
    Dodać jeszcze oliwę z oliwek i całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wrzucić jeszcze rozmaryn i kurkumę.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć kurczaka.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *