Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z grilla Patrycji

Kolejny przepis na znakomite mielone kotleciki z grilla. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: mięsa mielonego, jajka, bułki tartej, czosnku i cebuli. 
 

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do dużej miski przełożyć mięso mielone.
    Wbić do niego jajko i dodać bułkę tartą.
    Obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić do mięsa.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
    Gdyby masa wyszła za rzadka dodać jeszcze odrobinę bułki tartej.
    Następnie formować małe kotleciki.
    Skropić je delikatnie oliwą z oliwek.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *