Zupa ogórkowa ze śmietaną
Zupa ogórkowa ze śmietaną 4.68 out of 5 based on 80 voters.
Składniki:
- 30 dkg kości na zupę
- 1 szklanka śmietany
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora/ biała część/
- 6 kiszonych ogórków
- 5 dkg mąki
- sok z kiszonych ogórków
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać około 2 litry wody , dodać kości na zupę, włoszczyznę pokrojoną w kosteczkę. Ugotować wywar, dodać sok z kiszonych ogórków i zmiksowane ogórki kiszone. Śmietanę wymieszać z mąką, podprawić zupę. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa dobrze smakuje z ziemniakami lub kostką z kaszy manny.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa ogórkowa
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 10:20
- Weronika Jung
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa