Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa ze śmietaną

Składniki:

 

  • 30 dkg kości na zupę
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora/ biała część/
  • 6  kiszonych ogórków
  • 5 dkg mąki
  • sok z kiszonych ogórków
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać około 2 litry wody , dodać kości na zupę, włoszczyznę pokrojoną w kosteczkę. Ugotować wywar, dodać sok z kiszonych ogórków i zmiksowane ogórki kiszone. Śmietanę  wymieszać z mąką, podprawić zupę. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa dobrze smakuje z ziemniakami lub kostką z kaszy manny.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *