Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa na złoto

 

Składniki:

  • 50 dag brzoskwiń
  • 800 ml wody
  • 600 ml białego wytrawnego wina
  • 10 dag miodu
  • 25 dag śmietany 18%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka kakao

 

Sposób wykonania:

  1. Z brzoskwiń usunąć pestki po czym zalać brzoskwinie wodą i trzymać na małym ogniu około 10 minut pod przykryciem.
    Po tym czasie wlać wino oraz miód i gotować kolejne 10 minut.
    Następnie zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
    Zupę zmiksować i schłodzić.
    Na koniec śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i kakao i udekorować nią każdą porcję przed podaniem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *