Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kulkowa

Składniki:

    • 4 serki ziołowe hochland
    • 3 litry wody
    • 1 kg mięsa mielonego
    • 2 groszki konserwowe
    • koperek
    • wegetta


    Sposób przyrządzenia:
    Wodę zagotować, zmniejszyć temperaturę i delikatne wrzucać serki ciągle mieszając(małymi porcjami)aby się nie zważyły. Mięso doprawiamy do smaku sola i pieprzem(wg.uznania inne przyprawy) i formujemy kulki trochę większe od groszku. Wrzucamy je na gotująca się zupę. Po kilku minutach dodajemy groszek, chwile gotujemy i dodajemy koperek. Przyprawiamy sola, wegettą i pieprzem. Uwaga-porcje można zmniejszyć o polowe. Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *