Zupa kulkowa
Zupa kulkowa4.57 out of 5 based on 303 voters.
Składniki:
- 4 serki ziołowe hochland
- 3 litry wody
- 1 kg mięsa mielonego
- 2 groszki konserwowe
- koperek
- wegetta
Sposób przyrządzenia:
Wodę zagotować, zmniejszyć temperaturę i delikatne wrzucać serki ciągle mieszając(małymi porcjami)aby się nie zważyły. Mięso doprawiamy do smaku sola i pieprzem(wg.uznania inne przyprawy) i formujemy kulki trochę większe od groszku. Wrzucamy je na gotująca się zupę. Po kilku minutach dodajemy groszek, chwile gotujemy i dodajemy koperek. Przyprawiamy sola, wegettą i pieprzem. Uwaga-porcje można zmniejszyć o polowe. Smacznego:)
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: czwartek, 22, listopad 2007 00:00
- rozgromiciel
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa