Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kminkowa z szynką

Składniki:

  • 1 l bulionu z włoszczyzny
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 plastry szynki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • 2 żółtka
  • 1 op śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać kminek oraz paprykę.
Następnie wlać bulion i dodać szynkę pokrojoną w paski.
Trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę wymieszaną z dwoma żółtkami.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *