Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kapusciana z kiełbaską

Składniki:

  • 350g kiełbasy (kabanosów)
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 400g posiekanych pomidorów (mogą być z puszki)
  • 350g świeżej młodej kapusty
  • 1-2 ząbków czosnku
  • szczypta suszonego tymianku
  • 1,5 litra wywaru rosołowe

Sposób wykonania:
Posiekana cebulkę i pora oraz pokrojona w plasterki marchew podsmażyć na dwóch łyżkach oleju przez około 3-4 minuty. Dodać pomidory, kiełbasę pokrojona w plasterki, posiekana kapustkę, posiekany czosnek i tymianek i zalać wywarem. Przykryć częściowo pokrywką i gotować przez 40 min. Przyprawić według uznania. Można podawać posypana serem Parmezan. Smacznego.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *